Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm Protocinema’da

Protocinema, Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşümü konu alan ‘Kiralık, Satılık’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü İbrahim Cansızoğlu’nun üstlendiği karma serginin çıkış noktası, Beyoğlu ve çevresindeki boş daire ve mağazalara yapıştırılan ‘kiralık’ ve ‘satılık’ ilanları.

Ani Çelik Arevyan, Antonio Cosentino, Gülşah Mursaloğlu ve İstanbul’un Sesleri projesinin çalışmalarının yer aldığı sergi, 9 Eylül’de eski Hamursuz Fırını’nda açıldı.

Sergide Ani Çelik Arevyan, uzun yıllar boyunca farklı şehirlerde çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Olduğu Gibi’ adlı projesinden bir seçkiyle yer alıyor. Bu eşleşmeler tanınma ve yer değiştirme anlarını çağrıştırırken, henüz cevaplanmamış, anlaşılması zor ve zamansız sorular soruyor.

Antonio Cosentino ise İstanbul’u ikiye bölen hayali bir duvarın belirişinden sonra olanları anlattığı kısa öyküsüyle serginin anlatısını kuruyor. Cosentino’nun sergideki işleri Berlin ve İstanbul’dan topladığı şişe kapakları, çeşitli objeler, çizimler ve bir okuma köşesinden oluşuyor.

Sergide İstanbul’un Sesleri arşivinden seçilen kayıtlarla hazırlanan mekâna özgü ses yerleştirmeleri de yer alıyor. ‘Kiralık, Satılık’, 14 Ekim’e kadar izlenebilecek.

Kategoriler

Kültür Sanat Sergi