Dayanışma akademilerinde güz dönemi dersleri başlıyor

KHK’larla işlerine son verilen akademisyenler tarafından 2016’da kurulan ve birçok şehre yayılan Dayanışma Akademileri, güz döneminde kapılarını yine açıyor.

İlk olarak Kocaeli Üniversitesi’nde kurulan ve daha sonra diğer şehirlere de yayılan Dayanışma Akademileri’nde güz dönemi dersleri başlıyor.

bianet’te yer alan habere göre, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli, Mersin, Eskişehir ve Dersim illerinde kurulan Dayanışma Akademileri, 3-10 Ekim haftasını akademik açılış yılı haftası olarak sundu. Ankara, İzmir, Antalya ve Kocaeli’deki akademilerin açılış tarihi ise kesinleşti.

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN - Şehrini terk etmeyip direnen akademisyenlerin hikayesi 

Kocaeli

Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) 2017-2018 eğitim yılına 4 Ekim Çarşamba Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde başlayacak. KODA’nın açılış dersini “Ortadoğu’da Düşünce Özgürlüğü ve Akademi” dersi ile Fulya Atacan verecek. 

Akademi’de ilk dersin ardından, “Bilim ve Mücadele” başlıklı bir forum düzenlenecek. Dersler 13.00’de başlayacak. 

Ankara

Ankara Dayanışma Akademisi 7 Ekim Cumartesi günü İsmail Beşikçi’nin vereceği açılış dersi ile güz dönemine başlayacak.

İTÜ Evi’nde, saat 17.00’de gerçekleşecek dönemin ilk dersinde “Bilim Yöntemi, Kürtler, Ermeniler, Aleviler” başlığı tartışılacak. İlk dersin ardından Bandista konseri olacak.

İzmir

İzmir Dayanışma Akademisi yeni dönemin ilk dersini 6 Ekim Cuma günü 18.30’da Tepekule Kongre ve sergi merkezinde verecek. Yard. Doç. Dr. Barış Ünlü, “Duygular, Düşünceler ve Barış İçin Akademisyenler” dersini, Yard. Doç. Dr. Lülüfer Körükmez ise “Akademide Toplumsal Cinsiyetin İcrası” dersini anlatacak.

Derslerde moderatörlüğü Prof. Dr. Ayşen Uysal üstlenecek.

Antalya

Antalya Dayanışma Akademisi’nde dersler 7 Ekim Cumartesi, 13.00’da Nobel 1 Cafe’de başlayacak. 

Açılış dersini Biyolog Dr. Nermin Biter “Aynılık ve Başkalık Örüntüsü” başlığıyla Evrim Kuramı’nı anlatarak yapacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında