OHAL mağduriyetleri mercek altında

Hak ve Adalet Platformu OHAL KHK'ları sürecinde mağduriyetlerin boyutlarını araştırmak için anket çalışmasına başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan Olağanüstü Hal devam ediyor. OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle pek çok kişi ciddi mağduriyetler yaşadı. Binlerce kişi işinden oldu. Hukuki süreçlerin kapalı olması, mağduriyetlerin boyutunu da arttırıyor. Mağdurlarsa bu süreçte mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadelesini sürüyor. Hak ve Adalet Platformu’nda bir araya gelen mağdurlar, hem birbirlerine dayanışma sağlamaya çalışıyor hem de tablonun boyutlarını ortaya çıkartmaya kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. 

Platform, bu kapsamda mağduriyetlerin boyutlarını araştırmak için anket çalışmasına başladı. Anket, OHAL’de gözaltına alınan veya tutuklananların yaşadıkları, mağdurların ailelerinin nelerle karşı karşıya kaldığını, yaşananların toplumsal boyutlarını ortaya koymayı amaçlıyor.  Anket,  hakveadalet.org internet sitesi üzerinden doldurulabiliyor. Ankete ayrıca, doğrudan OHAL mağduru olmayanlar da katılabiliyor.

Anketin sonuçları, uluslararası insan hakları örgütleri ve AİHM başta olmak üzere pek çok kuruma özel olarak gönderilecek.  

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında