Ekümenik Patrik’ten Ankara ziyareti

Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Ankara'da yaşayan Ortodoks cemaati ile Ulus'ta bulunan Azize Tereza Kilisesi'nde bir araya geldi.

Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre Patrik I. Bartholomeos, Ankara'ya ziyarette bulundu ve burada yaşayan Ortodoks cemaati ile bir araya geldi. Ankara, Ulus'ta yer alan Azize Tereza Kilisesi'nde gerçekleşen buluşmaya, Ankara'da yaşayan Ortodoks cemaatinden çok sayıda katılım oldu. 

Ankara'da bulunan büyükelçiliklerin temsilcilerinin de hazır olduğu buluşmada, Patrik Bartholomeos "Resmi ziyaretlerim dışında Ankara'ya ilk gelişim. Sizlerle burada buluşmaktan gerçekten çok mutluyum. Ankara'da Ortodoks Kilisesi bulunmuyor. Dışişlerinden birkaç yetkiliyle bu konuyu konuştum bunun için çalışmalarımız başladı" dedi.

Kırım Haber Ajansı muhabirine konuşan Ankara Ortodoks Cemaati lideri Peder Vissarion ise, "İnsanlar birbirine karşı din ayrımı yapmadan kardeşlik, barış ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmeliler. Ben burada olmaktan son derece mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında