10 Ekim katliamı anmasına polis saldırısı

10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın ikinci yıl dönümünde, katliamı lanetlemek ve yaşamını yitirenleri anmak için Ankara Garı önünde yapılması planlanan anma törenine polis biber gazıyla saldırdı.

10 Ekim 2015 tarihinde Barış Mitingine IŞİD’in canlı bomba saldırı düzenlemesi sonucu 102 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. İkinci yıl dönümünde katliamı lanetlemek ve yaşamını yitirenleri anmak için, Ankara Tren Garı önünde, bombalı saldırının düzenlendiği saat olan 10.04’te anma düzenlenecekti. 

Ankara Garı önünde gerçekleşecek olan anma öncesinde gara çıkan bütün yollar sabah erken saatlerde Valilik kararıyla trafiğe kapatıldı, alana çok sayıda polis konuşlandı.

Sıhhiye Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup anma programının düzenleneceği alana gitmek istedi. Fakat polis ekipleri, “sadece olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına, milletvekillerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine izin olduğu” gerekçesiyle gruba biber gazıyla saldırdı. 

Saldırı sonrası aileler İnşaat Mühendisleri Odası’na geçerek burada açıklama yapmak istedi. Ancak polis buraya da gazla saldırdı.  

30 yaralının tedavisi hala devam ediyor 

Ankara Garı’nın önündeki barış mitinginde düzenlenen saldırının üzerinden iki yıl geçti; yaralanan 500’den fazla kişinin bir kısmının tedavisi ise hala sürüyor.  

10 Ekim Barış ve Dayanışma Merkezi’nin verilerine göre, patlamalardan yaralı kurtulanların çoğunluğunun tedavisi en azından fiziksel olarak bitti. 30 kişinin fizyolojik tedavisi ise devam ediyor. 

Yaralıların altısının durumu ağır: Bir kişi yoğun bakımda, iki kişi kısmi felce bağlı uzun erimli tedavi, üç kişi uzuv kaybı nedeniyle protez tedavisi görüyor.

Ağır yaralılar dışında vücudunda şarapnel, bilye vb. madde kalan, yüksek sesli patlama nedeniyle işitme fonksiyonu kaybı yaşayan, ameliyat günü almış veya yakın dönemde ameliyat olmuş ve periyodik olarak doktor kontrolüne gitmek zorunda kalan 24 yaralı daha var. 30 yaralının 14’ü kimlik bilgilerinin kullanımına izin veriyor.

 

 


Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında