John Malkovich Yerevan'da

ABD’li ünlü oyuncu John Malkovich, 5. Uluslararası Aram Khachatryan Müzik Festivali Kapsamında Yerevan’da sahnede olacak.

John Malkovich, 5. Uluslararası Aram Khachatryan Müzik Festivali kapsamında, 11 Ekim’de Ermenistan Gençlik Devlet Orkestrası ile birlikte sahnede olacak. 

Ermenistan Gençlik Devlet Orkestrası ve Malkovich daha önce de birlikte sahne almıştı fakat Malkovich ilk defa orkestrayı evinde ziyaret ediyor. 

Gecede, Alfred Schnittke'nin Piyano ve String Orkestrası Konçertosu'nun yanı sıra Ernesto Sabato'nın "Kahramanlar ve Mezarlar Üzerine" adlı romanının ‘Körlük Raporu’ icra edilecek. Konserdesırasında ayrıca Serj Tankian’ın “Orka” adını taşıyan yeni eserinin de seslendirileceği belirtiliyor. 

Orkestra’nın Sanat Yönetmeni ve Şefi Sergey Smbatyan basına yaptığı açıklamada, Malkovich’in Ermeni tarihine sempati duyduğunu, bu ziyaretinin bir nedeninin de bu sempati olduğunu söyledi. Şef Sergey Smbatyan, performansın koreografisi hakkında da şu bilgileri verdi: "Müzisyenler ve John Malkovich  dışında hiçbir şey olmayacak. Herhangi bir kavramsal tiyatro efekti kullanmayacağız çünkü Malkovich kendi tiyatrosunu yaratacak. Seul’deki  prömiyerde ışıklar bile kapatılmıştı. İnsanlar John Malkovich'i nasıl göreceklerini ye da onun ne yapacaklarını bilmiyorlardı, ama Malkovich’in öylesine güçlü bir aurası var ki, karanlıkta sahneye çıktığı an seyirci onun varlığını hemen hissetti"