Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Levon Zekiyan'ı kabul etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu hafta Venedik Mıhitaryan Birliği Papalık vekili ve Türkiye Ermeni Katolik Kilisesi ruhani önderi Başpiskopos Levon Zekiyan ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.

Heyet Mıhitarist (Mıhitaryanlı) Aziz Lazar Cemaati'nin 300. yıldönümü çerçevesinde 20-24 Ekim'de Yerevan’da kutlanacak etkinliklerine katılmak üzere Ermenistan’da bulunuyor. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliği’nden verilen bilgiye göre samimi geçen görüşmede Sarkisyan, Mıhitaryan Birliği’nin 300. yıldönümü vesilesiyle Zekiyan’ı kutladı. Ayrıca, birliğin kuruluşundan bu yana sadece bir eğitim-bilim yuvası değil aynı zamanda, edebiyat ve kültür merkezi olduğunu söyledi. Sarkisyan birliğin Ermeniler için kutsal bir yönü olduğunu da vurgulayarak çok önemli bir işlevi olduğunun altını çizdi. Sarkisyan, İtalya ve Avusturya'yı her ziyaret ettiğinde mutlaka fırsat yaratıp Mıhitaryanlıları görmek için Venedik ve Viyana’a uğramaya çalıştığını, Ermenistan-Diaspora bağlarının güçlenmesi ile bu karşılıklı ilişkilerin daha da faydalı hale gelebileceğini söyledi.

Sarkisyan, Mıhitaryan Birliği’nin bu verimli faaliyetlerini sürdürmesinin hayati olduğunu eklerken, Başepiskopos Zekiyan’ın Ermeni halkının manevi ve kültürel mirasının dünyada tanıtılması için yaptığı çalışmaları ve Ermeni değerlerinin korunması ve nesillerin eğitimine yönelik faaliyetlerini yürekten takdir etti.

Başepiskopos Zekiyan, cumhurbaşkanının samimi ve destek eden sözleri için teşekkür etti ve “Umarım Mıitaryanlılar ve siz el ele 300. yılı başarı ile kutlayacağız” dedi. Zekiyan toplantı sonunda, bu tip çalışmalar yapılırken, kendilerine destek olan bir anavatanın varlığını hissetmenin öneminden de bahsetti. Buluşmada Türkiye Ermeni Katolik cemaatinin durunu da görüşüldü.





Yazar Hakkında