Berberoğlu davası: Mahkeme duruşmayı izleyiciye kapattı

170 gündür tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılanmasına başlandı. Mahkeme ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle duruşmayı izleyiciye kapattı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, MİT TIR'ları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddia edilen tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasının bozulmasının ardından, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde yeniden yargılanmasına başlandı.

Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya Berberoğlu'nun avukatları Murat Ergün, Yiğit Acar ve Zeynel Öztürk, Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ve kızı Dilara Berberoğlu katıldı. Davanın tarafı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT'in avukatları da salonda yer aldı.

Berberoğlu ile dayanışma amacıyla CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Selina Doğan, Zeynep Altıok, Tur Yıldız Biçer, Gamze İlgezdi, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Sibel Özdemir, Lale Karabıyık, Engin Altay, Gürsel Tekin, Mustafa Balbay, İlhah Kesici, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Tahsin Tarhan, Erkan Aydın, Murat Bakan, Muharrem Erkek, Yakup Akkaya, Kazım Arslan, Mahmut Tanal, Ali Özcan, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı ve Utku Çakırözer de salonda idi.

Duruşma başlangıcında mahkeme başkanı Sadık Özkan, Berberoğlu'nun duruşmaya kendi isteği ile gelmek istemediği kolluk aracılığıyla aktardığını söyledi. Ardından Berberoğlu'nun avukatı Ergün söz alarak böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Berberoğlu yarım saatlik bir gecikmeyle duruşma salonuna getirildi.

Mahkeme başkanı duruşma başında gizlilik hususunda tarafların görüşünü sordu. MİT avukatı Ümit Ulvi Canik, ilk derece mahkemede gizlilik kararı olduğunu anımsattı. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de dosyada kamuoyunun bilmediği bir şey kalmadığını vurgulayarak, kamuoyunda tartışıldığını, kuralın duruşmanın aleni olması olduğunu söyledi.

Mahkeme de ara kararında MİT'in 27 Mart 2014 ve 6 Şubat 2014 sayılı yazılarına atıfta bulunarak, kamu güvenliği gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Heyet, Berberoğlu'nun eşi ve kızını bu karardan istisna tuttu.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın



Yazar Hakkında