Demirtaş ve Yüksekdağ'a dünyadan destek

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın ilk duruşması öncesi Chomsky, Zizek gibi isimlerin aralarında olduğu çok sayıda düşünür ve yazar destek metni yayınladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ilk duruşması öncesinde uluslararası alandan düşünürler, yazarlar ve politikacılar bir destek ve dayanışma metni imzaladı. 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ilk duruşması, tutuklanma tarihinden 399 gün sonra, 7 Aralık 2017'de Ankara'da görülecek.  Noam Chomsky, Slavoj Žižek, Nancy Fraser, Elfriede Jelinek, Antonio Negri gibi önde gelen uluslararası düşünürler ve yazarlar ile Pablo Iglesias, Garry Adams, Katja Kipping, Yannis Varoufakis gibi siyasetçiler bir dayanışma metni imzaladı.

"Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) uğradığı sistematik baskı, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 13 HDP milletvekilinin tutuklanması (dördü daha sonra serbest bırakılmıştır), kabul edemeyeceğimiz bir şey olup Türkiye'nin demokratik çoğulculuğuna bir saldırıdır. Muhalefet olmadan demokrasi olmaz" denilen imza metninde, "Demokrasi ve adalet için mücadele edenlerle beraberiz. HDP Eş Genel Başkanlarının ve diğer milletvekilerinin Türkiye hapishanelerinden derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında