Cumhuriyet davası bugün devam ediyor

Beşi tutuklu 20 sanıklı Cumhuriyet davasının beşinci duruşması bugün görülecek.

Çağlayan'daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edilecek Cumhuriyet davasının 31 Ekim’deki son duruşmasında Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, tüm tutukluların devamına karar verdiklerini açıklamış, üye hakim Halit İçdemir Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Akın Atalay hakkındaki tutukluluğa devam kararına şerh düşmüştü 

Mahkeme ayrıca Mehmet Faraç, Leyla Tavşanoğlu ve bugün dosyaya eklenen Doğan Satmış’ın zorla getirilmelerine karar vermişti. 

Duruşma öncesi adliye önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada dün açıklanan iki yeni KHK’dan da bahsedildi.  

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün ve yarın görülecek olan duruşmalarda gazete çalışanlarının özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi yeni KHK'lerde OHAL ile ilgisi olmayan düzenlemeler yapıldı. Her ikisi de adeta bir torba yasa hükmünde.

İki vahim düzenleme var. Birincisi terör olaylarına müdahale eden sivillere yargı muafiyeti getirildi. Diğeri ise tek tip kıyafet uygulaması. Tek tip tulum giyme zorunluluğu getirildi. Geçmişte örneklerini gördük. Tek tip uygulaması insanlık onuruna aykırıdır."

Adalet Nöbeti adına Mehmet Durakoğlu "Gazeteci dostlarımızın ve meslektaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz" dedi. 

Dışarıdaki Gazeteciler adına Cumhuriyet gazetesi sorumlu haber müdürü ve Basın-İş Başkanı Faruk Eren açıklama yaptı. Açıklamada "Yarın akşam buradan dört arkadaşımızla ayrılmak istiyoruz. Ama asla bununla yetinmeyeceğiz. Tutuklu bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını, ifade özgürlüğü kapsamındaki tüm davaların da düşürülmesini istiyoruz" denildi.

 

 

Etiketler

Cumhuriyet davası


Yazar Hakkında