Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL 

*Yeter ki kararmasın

2017 biter, 2108’e girerken, geleceğe dair karamsarlık bulutları etrafımızı kaplarken, yaşanan tüm bu zorluklara, sıkıntılara rağmen geleceğe dair umudumuzu da kaybetmemek herhalde asli görevimiz. Çocuklarımızın geleceği adına, bu ülkenin geleceği adına, hepimizin daha iyi, daha özgür bir ülkede yaşaması adına. Yeter ki kararmasın.

*Musa Dağ Direnişi’nden yayınlanmamış fotoğraflar

Musa Dağ Direnişi’ne ait daha önce yayımlanmamış 25 adet fotoğraf bulundu. Yerevan Ermeni Soykırımı Müzesi’nin Müdürü Hayk Demoyan, fotoğrafların Eylül 1915’te Fransa donanmasında görevli bir subay tarafından çekildiğini belirtti.

*Ermenistan’da Ara Güler müzesi

Ermenistan’da 2018’de açılacak üç müzeden birisi olan fotoğrafçılık müzesine Ara Güler’in adının verilmesi düşünülüyor.

TOPLUM

*Patrikhane’den Ateşyan’a: Gerçekleri çarpıtıyor

Ateşyan’ın Patrik seçimi sürecine yönelik açıklamalarına,  Patriklik makamından yazılı cevap geldi: “Değabah’ı devletin tanımadığını ileri sürüyor. Devletin tutumundan medet ummak yerine, bu tutumun değişmesi gerektiğini söylemesi lazım gelmez mi?”

*Yılın son madağında 500 bin TL toplandı

ORTA SAYFA

*Kayseri’de restorasyon zamanı

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi ve Sarkis Gümüşyan Okulu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek. Belediye restorasyon için 3,5 milyon TL kaynak ayırdı. Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, İstanbul dışında, halen ibadete açık önemli kiliselerden biri. Yaklaşık 900 yıllık geleneğe sahip olan kilise, kapsamlı bir restorasyona hazırlanıyor. Bölgenin önemli okullardan biri olan Sarkis Gümüşyan Okulu da restore edilecek.

ARKA SAYFA

*Bir zamanlar Gümüşhacıköy

 

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta