HDP’den Hasip Kaplan’ın açıklamasına kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın twitter hesabından akşam saatlerinde atılan, ‘Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin’ açıklaması, partisinin tepkisini çekti.

Kaplan akşam saatlerinde attığı mesajda, "HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek...!" yazdı.

Hasip Kaplan'ın Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımlar üzerine HDP'nin kurumsal hesabından "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz" mesajı yayımlandı.

Hasip Kaplan, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan genel seçimlerde Şırnak'tan bağımsız milletvekili olarak seçilmişti. 2011 seçimlerinin ardından Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) katılarak grup başkanvekili olan Kaplan, Nisan 2014'te de diğer BDP'li vekillerle beraber HDP'ye geçmişti. 

HDP, 11 Şubat'ta Ankara'da kurultay düzenliyor. Kurultay'da eş genel başkanlık seçimlerinin de yapılması öngörülüyor.

Partinin Kasım 2016'dan bu yana Edirne Cezaevi'nde bulunan eş başkanı Demirtaş, kurultayda aday olmayacağını açıklamıştı.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Hasip Kaplan HDP


Yazar Hakkında