Göstericiler kararlı: Sarkisyan gitmeli

Ermenistan'da Sarkisyan karşıtı hareketin lideri konumundaki Paşinyan'ın tutuklanmasının ardından göstericiler Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.

Öğle saatlerinden itibaren şehrin farklı yerlerinde gittikçe büyüyen gösteriler, saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda iyimser tahminle 120.000 kişinin toplanması ile devam etti. Paşinyansız geçen mitingde, Paşinyan’ın karısı ve arkadaşları arzu edenlere söz verdiler. Oldukça sevilen ünlülerin de verdiği destekle büyüyen katılımcılar bu kez sadece gençlerden oluşmuyordu.

Bundan sonra, “Kadife Devrim” gelen kadar her gün 19.00-22.00 arasında Cumhuriyet Meydan’ında toplanacaklarını belirten protestocular, pazartesi sabahı için iş ve okul bırakma eylemleri çağrısında da bulundular. “Hepimizi göz altına alamazlar, bizi içine alacak kadar büyük bir hapishane yok”, “Sarkisyan gidene kadar buradayız” sloganlarının atıldığı mitingde göstericilere taşkınlıkta bulunmamaları çağrısı yapıldı.

Başbakan Sözcülüğü,ise Sarkisyan’ın Paşinyan ile bu sabah yaptığı görüşmede söylediği “1 Mart’tan ders almadınız” sözünün bir tehdit şeklinde değil, halkın çektiği acılara yapılan hatırlatma olarak algılanması gerektiğine dair bir açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde  Başbakan Sarkisyan medyanın önünde Paşinyan ile buluşmuş 3 dakika süren buluşma Sarkisyan'ın görüşmeyi terketmesiyle sonuçlanmıştı. Sonrasında ise Paşinyan ve hareketin diğer liderleri gözaltına alınmıştı. 


Kategoriler

Genel Güncel


Yazar Hakkında