Arden Yayınevi’den çocuklara merhaba

Aralık ayında kurulan Arden Yayınevi, üç yeni kitapla okuyucularına merhaba dedi. Çocuk edebiyatında kitaplar yayımlayacak olan yayınevinin ilk kitapları ‘Masallarla Dolu Bir Yıl’, ‘Kırmızı Başlıklı Kız ve Vejetaryen Kurt’ ile ‘Fantastik Kuşlar’.

‘Fantastik Kuşlar’da, Ortaçağ’da minyatür sanatçılarının el yazması kitaplarda kullandıkları kuş figürlerinden ve kanatlı yaratıklardan örnekler yer alıyor. Bu çizimler Anadolu, Kafkasya ve Mezopotamya coğrafyasında üretilen, bugün dünyanın en önemli müze ve kütüphanelerinde, özel koleksiyonlarda yer alan orijinal eserler üzerinde tek tek çalışılarak kitaba aktarılmış. 

‘Kırmızı Başlıklı Kız ve Vejetaryen Kurt’ta, dünyanın en popüler çocuk hikâyelerinden biri, farklı bir yorumla ele alınıyor. Kök ve bitkilerle beslenmeyi tercih eden, ormandaki diğer hayvanlarla oynamayı seven kurt, kırmızı başlıklı kızla, kızın sepetinde taşıdığı frambuazlı pastanın kokusunu alarak tanışıyor. Ayesha L. Rubio’nun yazıp resimlediği kitap Türkçeye Ayşen Gür tarafından çevrilmiş.

‘Masallarla Dolu Bir Yıl’ ise, 52 farklı masal, hikâye, mitolojik öykü ve efsaneden oluşuyor. Kitapta Çin Yeni Yılı, Bahar Bayramı, Müzik Günü, Cadılar Bayramı, Noel ve Ramazan gibi özel günler anlatılıyor. Angela McAllister’ın yazdığı, Christopher Corr’un resimlediği kitabın çevirisi yine Gür’e ait.

Kategoriler

Genel