2019’da dünyayı ve bizi ne bekliyor?

Astrolog Talin Ağdere yeni yılda Türkiye’yi, dünyayı ve bizleri nelerin beklediğini Agos okurları için anlattı.

2018’de yine savaşlarla, gerilimlerle dolu bir yıl geçirdik. Önümüzdeki yılın yıldız haritasına baktığımızda dünyayı neler bekliyor?

Bu yıl, Jüpiter şans gezegeni çok güçlü bir konumda olacak, özellikle, dünya adına dış ilişkileri, uluslararası tutumları avantajlı hale getirecek nitelikler verebilir. Özellikle, 6-7 Ocak’tan itibaren Şubat ortalarına kadar, sosyal barış ve huzuru sağlayan etkiler, toplumun ülkelerin faydasına olan ilişkiler geliştirilebilir. Göçlerle ilgili yeni olanaklar, halkın menfaati için yapılan konferanslar, gündeme gelebilir Uluslararası ticari faaliyetler, adalet, gazeteciler akademisyenler, hukukçular ön planda olabilir.

Özellikle 2019 yılı bahar ve sonbahar ayları için çok ince nüanslarla karşı karşıya kalınabilir. Satürn/Plüton açıları, dayanıklılığımızın test edildiği süreçleri anlatır. Dünya açısından çok güçlü bir değişime zorlayıcı hatta evrimleşmeye zorlayıcı bir durumla karşı karşıya kalınabilir. O zamana kadar kolay yapılanlar bu tarihlerde artık zorlaşabilir. Özellikle finansal, maddesel, materyal konularda eksilmeler, sınırlamalar verebilir. Faydalı olarak ise, Bilim, matematik, ekolojik, jeolojik, ölüm ve ölüm ötesi konular adına ciddi araştırmalar ve aktiviteler yapabilme zamanıdır.

2018 yılı Türkiye için de zor geçti. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar, soruşturmalar, dış ilişkilerde yaşanan gerginlikler… Türkiye’yi 2019 yılında neler bekliyor?

Türkiye adına ise, Satürn/Plüton sıkışıklığı dış ilişkiler üzerinedir. Bu açı 2019 ilkbahar ve sonbaharında yoğun hissedilecek ve 2020’lere de yansıyacaktır.  Bu açı 1947 ve 1982 yılında gerçekleşmişti, o dönem ne gibi değişiklikler oldu ise araştırmalar bu dönemin ipuçlarını verebilir. Bu yılın odak noktası, dış ilişkiler, uluslararası ticaret, uluslararası savaş, anlaşmalar, adalet olacaktır. Halkın üzüntüleri ya da halka moral olacak yeni yasalar, erken emeklilik, ödemelerle ve ulaşım hizmetleriyle ilgili kolaylıklar devreye girebilir. Arıca mitingler, serbest kalan suçlularla ilgili konular, belki de af konuları gündeme gelebilir. Mart sonu Nisan başlarında, Uranüs’ün yeniden Boğa burcuna girmesiyle, finansal risklere dikkat etmek gerekir. Döviz iniş çıkışları, para piyasalarıyla ilgili hareketli bir dönem. Yenilenen görüş, bakış açılarından dolayı Nisan, Mayıs 2019 civarı, alınan kararlarda doğru yol bulunabilir. İş görüşmeleri adına iyi bir dönemdir. Daha akılcı ve özgürce harekete izin veren etkiler verir.  Ayrıca finansal alanda çok tedbirli bir tutumla isabetli noktalara yatırım yapılarak parayı ve maddi doğruları akılcı kullandırtır. Temmuz’daki tutulmalar döneminde iyilikçi, insancıl, yardım etme amaçlı girişimler yapılabilir.

En çok ilgi çeken konu ise burçlar. Yeni yılda burçları neler bekliyor olacak?

Koç- Çok çalışmak gerek

Bu yıl da görev ve sorumluluklar önemli olacak sizin için. Mecburiyetler, sorumluluklar, topluma kendinizi kabul ettirme mücadelesi devam ediyor. Çok çalışmanız ve kendinizi ispatlamanız gerekebilir. Üst pozisyondaki kişilerle olan ilişkiler adına yoğun bir yıl. Diğer yandan şans gezegeni Jüpiter size farklı olanaklar sunabilir. Özellikle mahkemeler, hukuki konular adına rahat bir nefes aldırabilir. Yurt dışına eğitime gitmek, kurslar almak, uzaklara seyahat etmek, dış kültürlere açık olmak adına şanslısınız. Ticari işlere yönelebilir, medya, yayıncılık alanlarında başarı elde edebilirsiniz. Para kazanç sisteminiz yenileniyor.

Boğa- Bilgeleşme zamanı

Kendinizi yetiştirme öğrendiklerinizi oturtma, bilgeleşme zamanındasınız. Size farklı olan yeni konularla da uğraşabilirsiniz. Jüpiter bu yıl sizi hukuki konulara yöneltiyor. Kendi imkanlarınızın dışında gelişen fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Eşinizin ortağınızın gelirleri artabilir. Sigorta, mal, mülk, ödemler, krediler, emeklilik adına iyileştirici gelişmeler var. Alacaklarınızı tahsis edebilir, hiç ummadığınız iyilikler görebilirsiniz. Ruhsal anlamda dinlendirici şifa verici iyileştirici özellikler var. Uranüs bu yıl Mart ayında yeniden burcunuza girecek ve 7-8 yıl hiç çıkmayacaktır. Değişim şart!

İkizler- Borç vermeyin

Ortaklaşa yatırımlar, alışverişler, kazanımlar adına dikkat etmeniz gereken dönemler devam ediyor. Borç vermeyin, alacaklarınızı bu yıl da tahsis etmekte zorlanabilirsiniz. Kendi kazançlarınıza yönelmeli gerekirse de biriktirmeli, maddi güvenliğinizi garantilemelisiniz. Kanun açıkları varsa ve siz dikkat etmediyseniz sorun olabilir. Ödemelerin üstesinden gelmekten zorlanabilirsiniz. Jüpiter neyse ki size ilişkilerde ortaklıklarda şansınızı arttırıyor. Son altı yıldan sonra artık destek aldığınız bir dönemdesiniz. Sosyalleşebilir, ortak olabilir, evlenebilir, danışmanlıklardan para kazanabilirsiniz. Uranüs arka plandaki olayları tetikliyor.

Yengeç-Önemli sorumluluklar yılı

Bu yıl önemli sorumluluklar almaktasınız, başkalarının da sorumluluklarını yüklendiğiniz söylenebilir. Ortaklık, evlilik konuları gibi yakın ilişkileri gözden geçirmek gerekebilir. Aslında bir şeyler öğrenmek ve hayat dersleri almak bu yılında konuları arasında. Olumlu açıdan ise karşınızdaki kişilerden kuvvet alabilir, onların desteğiyle ayakta durabilirsiniz. Evliliğinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Diğer yandan Jüpiter’in desteğiyle günlük hayatınız kolaylaşacak. Sağlıkla ilgili konularda rahatlamalar var. İş yetenekleri geliştirmek iyileştirmek adına da olanaklar büyüyor. Uranüs, çevre değişimi, arkadaş, dostluklarla ilgili yenilikleri tetikleyebilir.

Aslan- Beslenmeye dikkat

Günlük yaşantınızdaki sorumluluklar arttığı için daha dikkatli ilerlemektesiniz. Sağlığınızla ilgili diyete beslenmeye özen göstermelisiniz. Sağlık personelinin söylediklerini dinlemeli, vücudunuzu yormamalısınız. Zararlı alışkanlıklar varsa acilen bırakılmalıdır. Günlük hayatınızdaki disiplinli oluşunuz sağlam işler yapmanızı da sağlayacaktır. Ayrıca bu dönem çok çalışmanız karşılığında başarınız artar, yeni bir işe girmeniz çok mümkün. Tepenizde kariyer evinizdeki Uranüs bunu desteklemektedir. Mesleki açıdan yenilendiğinizi göstermektedir. Jüpiter ise aşk hayatınızı destekliyor.

Başak-Emeklilik dönemi geldi

Çocuklarınızla ilgili mesuliyetler sizi meşgul edebilir. Belki de onların hayatında çok önemli süreçlerdir, hayatlarını yapılandırdıkları sorumlulukların arttığı dönemlerdir.  Sizin de bu süreçte bazı şeyleri düzene koymanız gerekmektedir. Hobilerinize sportif faaliyetlerinize daha ciddi bir şekilde odaklanmanız profesyonel çalışmalar yapmanız gerekebilir. Jüpiter ise ev ve aile yaşantınıza bir düzen getirmekte. Ailevi konularda destekler artabilir. İçsel huzuru sağlayabilirsiniz. Artık bu dönemler ileriye dönük önemli kararlar alabilirsiniz. Emeklilik döneminiz geldi! Uranüs sizi farklı çevreler, uzaklara yöneltiyor, seyahatler artabilir.

Terazi-İş değiştirme gelebilir

Hala taşınmadıysanız belki de bu yıl zamanı gelmiştir. Aile hayatınızın ve ebeveynlerin sorumlulukları bu yıl da artarak devam ediyor. Satürn bu evdeyken iş değiştirmeler de görülebilir. Bu yılın sonuna kadar bazı kararlar alarak seçiminizi yapmanız mümkün. Gelecekle ilgili temellerinizi sağlamlaştırmış olacaksınız. Jüpiter ise zihinsel olarak hiperaktif kılıyor. Fikirlerinizi orijinal ve seri bir şekilde ortaya çıkarıyor, ifade ediyor ve yayınlıyorsunuz. Eğitim, öğretim bilgi yayma gibi alanlarda başarılarınız artıyor. Hukuki konularda avantajlı bir dönem. Uranüs transiti, ödemeler, sigorta, muhasebe, vergi, tazminat gibi bazı beklentilerinizi hızlandırabilir.

Akrep- Zihinsel konular gündemde

Bu yıl zihinsel konulara daha fazla odaklanacaksınız. Sınavlar, eğitimsel konular hayatınızda daha yoğun. Belki de bu yıl tez döneminiz ya da geçmişteki eksiklikleri tamamlama zamanıdır. Eğitim ve çalışma alışkanlıklarınız değişmediyse artık değişim şart.  Biraz daha gayret göstermeli çalışmalısınız. Etrafınızla, kurduğunuz bağlantılar çok önemli. Gerekirse onların da yüklerini üstlenebilirsiniz.  Başkalarıyla kalıcı ilişkiler kurmaya devam edeceksiniz. Jüpiter ise finansal evinizde hareket ediyor. Gelirler artacak demektir. Geçen yıldan gelen kayıplarınızı bu yıl yeniden kazanabilirsiniz. Mart’tan itibaren ani gelişen anlaşmalar, evlilik, ortaklıklar hayatınıza girebilir.

Yay- Yılın en şanslı burcu

Bu yıl finansal sorunlarla başa çıkmak ve daha fazla sorumluluk almak gerekiyor. Ancak, Jüpiter şans ve fırsatlar gezegeni artık sizinle birlikte hareket ediyor. Yılın en şanslı burcusunuz! Bu yıl isteklerinizin yerine gelmeye başlaması son derece normal. Artık koşulları da istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Kendi şansınızı yaratacak ve kararlarınızı uygulayabileceksiniz. Ayrıca karşınızdaki kişilerin şansını da üstünüze çekebilirsiniz. Büyüme, öğrenme, gelişme döneminiz! Cesaretiniz artıyor, birçok şeye girişim yapma fırsatınız gelişiyor. Uranüs ise işinizde yenilenme veriyor. Sağlık şartlarınızı da iyileştirebilirsiniz. Kilolara dikkat, karaciğerinizi yormayın!

Oğlak- Sağlam adımlar gelebilir

Bu yıl da uğraşlar, çabalarınız devam ediyor. En azından odaklanmak istediğiniz konuları belirlediniz. Seçiminizi yaptınız ve hayatla daha gerçekçi bir şekilde mücadele ediyorsunuz. Sağlam adımlar atacaksınız. Ancak Satürn bazen sizi endişeli bazen de yorgun hissettirecektir. Belki de kilo vermek için bir fırsatınız olmuştur. Diğer yandan ise Jüpiter sizi bazı konularda rahatlatıyor. Kendinizi geliştirmek içsel anlamda büyümek bu dönemde gerçekleşecek. Özellikle sağlık açısından yardım alacağınız kişilerden fayda görebilirsiniz.   Eşinizin de işleri, sağlığı bu dönem daha iyi olur. Uranüs, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Kova-Meditasyon içi iyi bir dönem

Bu yıl da bazı konularda şartların gelişmediği, hazırlık yapıldığı bir dönemden geçildiğini söyleyebiliriz. Hastaneler ya da kapalı yerlerde daha fazla görev almaktasınız. Sizi mecbur bırakan koşullara da alıştınız. Hayatı zorlamamak gerektiğini biliyorsunuz. Bu dönem meditasyon yoga dua benzeri çalışmalar adına iyi bir dönem. Kendinizi geliştirebilir bir konuda uzmanlaşabilirsiniz. Jüpiter sizi sosyalleştirecektir. Arkadaşlıklar dostluklar grup çalışmaları daha aktifleşiyor. Başkalarından destek alabilir gelirinizi de arttırabilirsiniz. Aile yapınızda değişimler belki de taşınmalar Mart’tan itibaren hızlanabilir. Bu değişimler iş hayatınıza da yansıyabilir.

Balık- İşte yükselme zamanı

Grup çalışmalarınız, önemli topluluklarla bağlantılarınız devam ediyor. Sorumluluklar artarken, toplumsal organizasyonlar için daha fazla çalışabilir, vakıf, kurum, cemiyetler içinde görev alabilirsiniz. İşe girmek, işte yükselmek, sosyal statünüzü arttırmak mümkün. Yönetme kabiliyetinizi geliştirebilir başkaları tarafından daha çok dikkat çekebilirsiniz. Üstler patronlar babanız ve güçlü kişilerden destek alabilirsiniz. Eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz özellikle, master, y. lisans, doktoralarınızı bitirebilirsiniz. Eğitim amaçlı seyahatler yapılabilir. Evlilik gibi konular da hayata geçebilir.  Uranüs Mart’tan itibaren yeniden boğa burcuna giriyor. Daha çok yolculuklar yapılabilir, sık çevre değiştirebilirsiniz..

 

 

 



Yazar Hakkında