Los Angeles'li Ermeniler diken üstünde

ABD’nin Los Angeles kentinde faaliyet gösteren Ermeni toplumuna ait Ferahyan ve Manukyan-Demirciyan okullarına kimliği belirsiz kişilerce Türk bayrakları asıldı.

Polis tarafından nefret suçu olarak soruşturulan olay 29 Ocak sabah saat 4 sularında meydana geldi. Ermeni Ferahyan okulunun güvenlik kameraları maskeli bir kişinin okul duvarlarına Türk bayrakları astığını kaydetti.

Ferahyan okulunun üzerine 11, Manukyan-Demirciyan okulunun duvarından ise 2 Türk bayrağı asıldı.

Olay kentteki Ermeni toplumunda endişe yaratırken okul müdürlerinden Sosi Şanlıyan olayla ilgili öğrencilerin ailelerine mektup yolladı. Mektupta Şanlıyan çocukların güvenliği için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

Los Angeles Polis Departmanı sözcüsü Jeffrey Lee olayı bir nefret suçu olarak kayda geçirdiklerini söyledi. 

ABD Kongre üyeleri Adam Shiff ile Brad Sherman da olayı kınadı.

28-29 Ocak gecesi yaşanan saldırıyı Facebook üzerinden yorumlayan Shiff, “Bu okullarda, Osmanlı İmparatorluğu tarafından işlenen Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının varislerinin nesilleri okuyor. Ben bu nefret eylemini kınıyorum, Ermeni toplumun yayındayım. Yetkililer olayı araştırıyor. Olası tehdit ve saldırıları önlemek için bu olayın şüphelilerini bulacaklarını ümit ediyorum ” ifadelerini kullandı.

ABD Kongre üyesi Brad Sherman ise, “Bu, özellikle aile üyeleri Ermeni Soykırımı sırasında ölen insanlara karşı çok zalim bir davranış” dedi. Sherman, eylemi düzenleyenlerin bir an önce yakalamasını talep etti.