Dink cinayeti davasında iki sanık tahliye edildi

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şubesi görevlisi Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün'ün tahliye edilmesine karar verildi.. Her iki sanık başka suçlardan tutuklu bulundukları için cezaevinde kalmaya devam edecek. Mahkeme, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler'in de tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı dava 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Duruşmaya tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek, Ercan Gün, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla, ev hapsinde bulunan Ali Öz ve tutuksuz sanıklardan Murat Bayrak, Adem Sarıgöl ve Reşat Altay ise salona gelerek katıldı. 

Mahkeme Başkanı ara kararlarını açıkladı.

Tutuklu sanıklardan Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tahliye edilmesine karar verildi. Demirkale ve Gün için ''olağan tutukluluk süresinin bu aşamadan sonra dosyamız nezdinde uzatılmasında zorunlu bir hal bulunmadığı..' denilerek tahliye kararı verdi.  Her iki sanık hakkında yargılandıkları diğer dosyalarda tahliye kararı verilmesi durumunda ise yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi.

Başka suçtan tutuklu bulunan eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Yavuz Karakaya hakkında da yargılandıkları diğer dosyalardan tahliye kararı çıkması halinde yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi.  

Mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tahliye taleplerini ve Ali Öz'ün ev hapsinin kaldırılması talebini reddetti. 

Mahkeme heyeti, Dink ailesi avukatlarının talebi üzerine eski İstanbul Valisi Muammer Güler'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Eski Vali Güler, 12 Haziran'da tanık olarak ifade verecek. 

Mahkeme ayrıca, Adem Sağlam, Mustafa Kuletaş, Muhammet Kırmacı, Emre Altuntaş, Recep Koçpınar, Muhammet Bulgur ve Adem Polat'ın da tanık olarak dinlenmesine karar verdi. 

Mahkeme heyeti duruşmayı 11-12-13 Haziran'a erteledi. 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.