''Cinayetten bir gün önce jandarma polisle görüştü''

Dink cinayeti davasında tanık olarak ifade veren Adem Polat, tutuksuz sanık Trabzon Jandarma İstihbarat Astsubayı Satılmış (Volkan) Şahin'in cinayetten bir gün önce İstanbul Esenler Otogarı'nda sivil bir polisle görüştüğünü söyledi. Şahin, polisin çocukluk arkadaşı olduğunu iddia etti. Cinayetten bir gün önce 18 Ocak 2007'de Ogün Samast'ın cep telefonu da Bayrampaşa'dan sinyal veriyordu.

Dink cinayeti davasında tanıklar ifade vermeye devam ediyor. Cinayet döneminde Trabzon Jandarma görevlisi olan Adem Polat, tanıklık yaptı. Polat ifadesinde, cinayetten bir gün önce Satılmış (Volkan) Şahin'in İstanbul Esenler Otogarı'nda sivil bir polis memuruyla görüştüğünü iddia etti.

Polat, şunları söyledi, 

''Firari asker teslim etmek için Edirne'ye gidecektik. İstanbul Esenler Otogar'ında aktarma yaparken beklemek zorunda kaldık. Satılmış (Volkan) Şahin, polis memuru bir arkadaşıyla görüştü'' dedi. 

Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığında görevli Recep Koçpınar da tanık olarak ifade verdi. ''Pelitli de bir kere arabayla geçerken Satılmış Şahin Astsubay, ''Ogün napıyon'' diye selam vermişti. Oradan biliyorum. Komutanla konuştuğunda da beyaz beresi vardı. Bir daha da görmedim. Televizyonda gördüğümde de aynı beresi vardı'' diye konuştu. Koçpınar da ''Şahin Astsubay, biz beklerken ara sıra yanımızdan ayrılırdı'' dedi. 

Mahkeme Başkanı Emre Efe Şimşek, her iki tanığa da Esenler Otagar'ında Ogün Samast'ı görüp görmediklerini de sordu. Tanıklar Samast'ı görmediklerini söyledi. 

Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklardan Satılımış (Volkan) Şahin de söz aldı. Söz konusu polis memuru çocukluk arkadaşı olan Adem Kahveci olduğunu söyledi. Şahin, tanıklardan Koçpınar'a ''Yanınızdan sigara içmek için ayrıldım. Daha uzun süre ayrılmadım'' dedi. Koçpınar ise ''Yanımızdan ayrılıyordun, yalan mı söyleyelim'' diye yanıt verdi. 

Koçpınar, ''Pelitli'de Satılmış (Volkan) Şahin'le beraber devriyeye çıktığımız zamanlarda yanımızdan ayrılarak Aydınkent Sitesi'e gidiyordu'' diye konuştu.  

Dink cinayeti davası yarın devam edecek. 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.