"Türkiye'nin inkarı ve ablukası Ermenistan için güvenlik tehdidi"

Doğu Ortaklığı'nın 10. yıl dönümü nedeniyle 11 Haziran’da Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen uluslararası konferansa Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrap Mnatsakanyan da katıldı. Mnatsakanyan konferansta yaptığı konuşmada Doğu Ortaklığı ülkeleri güvenlik sorunları kapsamında Ermenistan-Türkiye ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zohrab Mnatsakanyan toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“27 yılı aşkın süredir Türkiye, Ermenistan ile diplomatik ilişki kurmayı reddediyor ve adaleti inkar ederek Ermenistan’ı abluka altına alma politikasını yürütmeye devam ediyor. Bu bizim için bir güvenlik tehdididir.”

Mnatsakanyan yaptığı konuşmada ayrıca Ermenistan'ın sadece Avrupa'nın bir komşusu olmadığını aynı zamanda 1991'deki bağımsızlıktan bu yana Avrupa değerlerini de paylaştığını ifade etti. 

Mnatsakanyan 2018 yılından bu yana ülkede yaşanan ilerlemenin de "jeopolitik"  gelişmeler tarafından yürülüğe konmadığını, bu gelişmelerin tamamen "Ermenistan" ile ilgili olduğunu söyledi. 

Doğu Ortaklığı (Eastern Partnership) Avrupa Birliği'nin Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna ile ilişkileri geliştirmek üzere 2009 yılında başlattığı bir inisiyatif.   

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan