Maratug Kilisesine saldırıya soruşturma

Batman'ın Sason ilçesinde, Maratug Dağı'nın zirvesinde bulunan Partsr Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi'nin tahrip edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Ermenistan ve İstanbul’dan kalabalık bir grubun geçen ay Sason’daki Maratug Kilisesi'ni ziyaretinin bir süre sonrasında kilise kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmişti.

Kaymakam Bahadır Yörük, yaptığı açıklamada, bir kaç gün önce Maratug Dağı zirvesinde bulunan Ermeni Partsr Asdvadzadzin Kilisesi'nin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildiğini ifade ederek, 'Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığımız soruşturma başlattı. Jandarma olay yerinde incelemede bulundu. Talebimiz doğrultusunda İl Kültür Müdürlüğü'nden bir ekip de inceleme yaptı. Bu incelemeyle ilgili gelecek raporu bekliyoruz. Ona göre ne gerekiyorsa yapılacak' dedi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Maratug Dağı ziyaretleri kapsamında, 30 Temmuz'da, Ermenistan ile Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 150 kişi, güneşin doğuşunu 2 bin 983 metre yüksekliğindeki Mereto Dağı'nın zirvesinden izlemiş, zirvede bulunan kilisede mum yakıp dua etmişti. Kilisenin bu tarihten sonra tahrip edildiği belirtildi.(aa)

Kategoriler

Toplum Kilise