Ermenistan: İnkarcılığın geleceği yok

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Anna Naghdalyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Anna Naghdalyan  Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından Ermeni Soykırımını haklı çıkarıp Soykırım kurbanlarının anısını inciten ifaderin dile getirilmesinin bir yenilik olmadığını belirtti. Naghdalyan "Böyle ifadeler Ermenilere karşı nefret ve ayrımcılığı körüklüyor" dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü,  "Ermeni Soykırımını tanıma ve kınama meselesi Ermeni-Türk ilişkilerinin sorunu değil, Türkiye’nin ve uluslararası kamuoyunun meselesidir" dedi ve şöyle devam etti:  “Bizim ve uluslararası kamuoyu için Ermeni Soykırımı bir gerçektir ve 1948 yılında Soykırım Suçunun Önlemesine ve Cezalandırılmasına dair sözleşmesinin temelinde bulunuyor” 

Naghdalyan "İnkarcılığın geleceği yoktur, kim, bu inkarcılığı paketlese ve sunsa da. Her ne kadar Türkiye iktidarı gerçeği baskı altına almaya çalışsa da gerçek akıp kendi yatağını buluyor ve bulacaktır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, Ermeni Soykırımı ile ilgili  gelişmeler ve Türkiye’nin bu konuda atacağı adımlar ele alınmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı yapılan ve 5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yaptı.

Altun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, çarpıtılan tarihi olaylar üzerinden ekilmeye çalışılan husumet tohumlarının hakikat toprağında yeşerme imkanı bulamayacağını vurguladığını kaydetti.

Altun, toplantıda, bütün Osmanlı vatandaşları için zorluk ve acıyla geçen bir dönemin çeşitli odaklar tarafından üretilen yalan ve iftiralarla siyasi hesaplar uğruna kullanılmaya çalışmasının önüne geçecek politikalar üzerinde durulduğunu söyledi.  
Toplantıya, kurul üyeleri İsmail Kahraman, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Yıldırım Akbulut, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı. (Ermenihaber.am, Ajanslar)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan