Patrikhane'de deprem önlemleri toplantısı

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan, okulu olan tüm vakıf yöneticilerini, Ermeni okullarının depreme dayanıklılığı konusunu görüşmek üzere bir toplantıya davet etti.

Toplantı daveti, Patrikhane tarafından bir basın açıklaması ile duyuruldu. Patriklik Sekreteryası imzasıyla yapılan açıklama şöyle: 

"Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri,
1. “ERVAB” ve S. Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bedros Şirinoğlu’nu
2. Okulu olan cemaat ve semt kilise vakıf yönetim kurulu başkanlarını
3. Okul kurucu temsilcilerini ve müdürlerini
4. Ermeni Katolik Cemaati okullarının yönetim kurulu başkanlarını, okul kurucu temsilci ve müdürlerini
okul binalarının depreme dayanıklılığı konusunda, istişarede bulunmak üzere, 1 Eylül 2020, Salı, saat 15:00’de, Patriklik Kilisesi Bezciyan Salonu’nda yapılacak toplantıya davet eder.
İstişari toplantıda, “HAYCAR” uzmanları, yaptıkları incelemeler hakkında bilgi sunacaklardır.
Yapılan incelemelerin sonucu hakkında Patrikhane’de dosya bulunduğu konusunda duyulan söylentileri dikkate alarak Patrik Hazretleri, cemaat çevrelerinde buna bağlı olarak yanlış anlama ve değerlendirmelerin önlenmesi ve şeffaf olunduğunun anlaşılması amacıyla bu toplantıyı düzenlemektedir."

Geçtiğimiz hafta Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı, HAYCAR tarafından Ermeni okullarında deprem dayanıklılığı konusunda inceleme yapıldığını, bazı okullar açısından sonuçlarını kaygı verici olduğunu ve Patrikhane'de yapılan bir toplantıyla bu sonuçların açıklanmamasına karar verildiğini belirtmiş, HAYCAR ve Patrikhane de iddialara ilişkin karşı açıklamalar yapmışlar , böyle bir karar alınmadığını dile getirmişlerdi. 

Kategoriler

Toplum