"Türkiye Azerbaycan'a yabancı terörist savaşçı gönderiyor"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Mısır ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Türkiye'ye eleştiriler yöneltti. Bakan, Türkiye'nin, Azerbaycan'a yabancı terörist savaşçı gönderdiğini söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirdi.  Mnatsakanyan Mısırlı mevkidaşı  Dışişleri Bakanı Semih Şukri ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Basın toplantısında konuşan Mnatsakanyan 'Türkiye'nin eylemlerinin Güney Kafkasya'da barış ve istikrar çabalarına zarar verdiğini' söyledi.

Mnatsakanyan, "Ermenistan ile Azerbaycan sınırındaki son gerginlikte, tek yanlı ve çok agresif bir yaklaşım sergileyen tek ülke Türkiye oldu." ifadesini kullandı.

Bakan ayrıca Ankara'ya atıfla, "Azerbaycan'a tek taraflı desteğin yanı sıra her seviye ve her söylemde Ermenistan'a ve Ermeni halkına yönelik saldırgan yaklaşım ve hareket halinde." şeklinde konuştu.

"Elbette askeri yığınak girişimlerini görüyoruz." ifadesini kullanan Mnatsakanyan, "Azerbaycan'a sevk edilen yabancı terörist savaşçıların kullanıldığını duyuyoruz veya belki de çoktan nakletmişlerdir. Ağır askeri varlığı ve yığınağı görüyoruz. Bu eylemler tam olarak bölgede barış ve istikrar çabalarını baltalayan hamleler." diye konuştu.

Mnatsakanyan, ülkesinin Yunanistan ve Kıbrıs'ın, Doğu Akdeniz'de faaliyet gösterme haklarını desteklediğini söyledi. (Euronews)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan