Patrik Maşalyan'dan Patrik Bartholomeos'a ziyaret

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, Ekümenik Patrik Bartholomeos'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Patrik Maşalyan'a ziyaretinde Ruhani Kurul Başkanı Üstrahip Tatul Anuşyan, Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Kiliseler Arası Dinler Arası İlişkiler Yetkilisi Kıdemli  Peder Drtad Uzunyan, Peder Şirvan Mürzyan da eşlik etti. 

Patrik Maşalyan  pandemi nedeniyle Patrik Bartholomeos'un ziyaretine karşılık veremediklerini ve şimdi fırsat bulabildiklerini söyledi. 

Görüşmede kiliseler arası ilişkiler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Patrik Bartholomeos nazik ziyaret için teşekkür etti, salgının neden olduğu sıkıntılardan bahsetti ve bu zor günlerin Tanrı'nın merhametiyle geçmesini temenni etti. 

Ziyaretin sonunda Patrik Maşalyan , ziyaretinin anısına, Patrik Bartholomeos'a Ermeni üslubuyla tahta üzerine nakşedilmiş bir Meryem Ana resmi hediye etti. Patrik Bartholomeos da Yunan alfabesiyle yazılmış Karamanlıca iki dua kitabı hediye etti.

Patrik Maşalyan ve beraberindekiler daha sonra  Haliç kıyısında "Demir Kilise" olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi'ni ziyaret ettiler ve burada dua ettiler. Maşalyan kilisenin Ermeni mimarı Hovsep Aznavur'un adının ölümsüzleştiğini, kilisenin ziyarete açık olmasının ve  özellikle bayramlarda ayin yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. 

Kategoriler

Toplum