Garo Paylan gazete ilanlarıyla hedef gösterildi

Ermenistan Azerbaycan arasındaki çatışmalar sürerken HDP'liler ve HDP milletvekili Garo Paylan gazetelere verilen ilanlarla hedef gösterildi.

ASAM (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi)  yayınladığı bildiride ve bazı gazetelere verdiği ilanda HDP'liler ve Garo Paylan'ı ihanetle suçladı.

Bildiri ve ilanlarda şu ifadeler kullanıldı: 

"Ermenistan'ın işgalci ve saldırgan tutumunu kınayan TBMM bildirisine imza koymaktan kaçınan PKK terör örgütünün siyasi partisi HDP'nin bu ihanetçi tavrı Türk milleti tarafından not edilmiştir. HDP'li Garo Paylan'ın Azerbaycan ve Türkiye'yi hayasızca suçlayan ve Ermenistan'a açıkça arka çıkan sözleri asla kabul edilemez bir ihanetin belgesidir. Bağımsız yargıyı ve TBMM'yi bahsi geçen şahıs hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz."

Paylan ilanların ve bildirinin yayınlanmasından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin savaş politikalarına karşı her zaman barışın yanında durdum. Ege meselesinde de Kürt meselesinde de Karabağ meselesinde de barışçı çözümün yanında durdum. Çatışmalar başladığı andan itibaren Azeri ve Ermeni halklarının büyük yıkım yaşayacağı savaşı durdurmak için ve bu savaşa dünyada tek destek veren ülke olan Türkiye'nin pozisyonunu değiştirmek için çaba harcadım. Yaptığım açıklamalarda barışı savundum. Bugün ben ve partim hakkında yayınlanan ilanlarda hedef haline getirildim. Ülkemizi karanlığa doğru sürükleyen ceberrut zihniyet hepimizi esir alıyor.  Savaş tamtamlarını çalanlar barışın sesini yükseltmeye çalışanların sesini kesmeye çalışmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar ben ve arkadaşlarım barış demeye devam edeceğiz. Bu açıklamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.Barışa inanan tüm kişi ve kurumları savaş politikalarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyorum" 

Kategoriler

Güncel