AGOS BAŞYAZI/ Hepimiz kaybediyoruz

Ermenistan Azerbaycan arasındaki çatışmalar 32 günü geride bıraktı. Üçüncü ateşkese rağmen saldırılar durmadı. Ermenistan’ın asker kaybı 1.000’i,  iki tarafın toplam sivil kaybı 100’ü geçti. Karabağ’da bir çocuk hastanesi füzelerin hedefi olurken, Azerbaycan’da da yine siviller füze saldırısında can verdi. Azerbaycan asker kayıplarına dair resmi bir açıklama yapmıyor ancak Rusya’nın hesaplarına göre 32 günde toplam kayıp 5.000 kişiyi bulmuş duruda. 

Müzakare çağrıları sonuçsuz kalırken, barış çağrıları duyulmazken, Türkiye’de Ermenistan ve Ermeniler’e yönelik nefret dili de durmadı, tersine arttı. Türkiyeli Ermeniler hala nefes alamaz halde, Ermeni toplumu tek taraflı haber bombardımanı karşısında son derece tedirgin. Türkiye’de yaşayan Ermenistanlılar ise geri  dönüyor. 142 Ermenistanlı bu hafta ülkesine döndü. 

Ermenistan, Türkiye’nin de savaşa taraf ve müdahil olmasını görerek yalnız kaldığı coğrafyada tekrar varolma mücadelesi verdiğini düşünüyor. Azerbaycan, kaybettiği toprakları almak için savaştan başka yol olmadığını düşünüyor. Ortak bir gelecek hayali ne yazık bir kez daha yıkıntılar arasında silikleşirken, kaybeden bu coğrafyanın halkları oluyor. Hepimiz kaybediyoruz. Bir kez daha barış diyoruz.   

Kategoriler

Güncel