Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'tan ekoloji örgütleri ekolojik yıkım ve savaş tehlikesine karşı biraraya geldi

Üç ülkeden örgütün ortak kampanyası hem savaşı ham de iklim felaketini durdurmayı amaçlıyor ve bu amaçla bir basın toplantısı düzenliyor.

68 ekoloji örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bizler,  «Μας σκάβουν τον λάκκο - Kazma, Bırak» kampanyası bileşeni 68 ekoloji örgütü olarak, hem savaşa hem de iklim felaketine hayır demek için bir araya geldik. 

Bir yandan Yunanistan ile Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz'in kontrolü için rekabet dönem dönem bizleri savaş tehdidi ile karşı karşıya bırakırken, diğer yandan bölgede fosil yakıt rezervlerinin yer üstüne çıkarılması girişimleri ekolojik yıkımı hızlandırmaktadır. 

Bu sürecin beraberinde getirdiği ekolojik yıkım ve savaş tehdidine karşı, Imia / Kardak krizinin 25 inci yıldönümünde Türkiye-Yunanistan-Kıbrıs ortak kampanyasında yer alan kolektiflerin kampanyayı tanıttıkları çevrimiçi bir basın toplantısı düzenliyoruz."

İnternette yayınlanacak basın toplantısı 26 Ocak Salı günü saat 12.00'de başlayacak. Ecehan Balta'nın moderatörlüğündeki toplantıya Türkiye'den Onur Yılmaz, Yunanistan'dan  Emmanuela Terzopoulou, Kıbrıs'tan Murat Kanatlı ve Myrto Skouroupathi konuşmacı olarak katılacak. 

Zoom platformundan yapılacak basın toplantısına katılımcı olmak için şu linkten kayıt yaptırmak gerekiyor. 

Basın toplantısı youtube'dan canlı yayınlanacak ve  tüm konuşmaların Türkçe simültane çevirisi yapılacak.

 

   

Kategoriler

Güncel