Manginas anısına fotoğraf yarışması için başvurular başladı

Nisan ayında hayatını kaybeden gazeteci ve fotoğrafçı Nikolaos Manginas adına fotoğrafçılık yarışması düzenleniyor. Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Vakfı’nın girişimiyle düzenlenen yarışmanın konusu 'Biz ve Geleneklerimiz’ olarak belirlendi

Kültürlerin birlikteliği ve ortak yaşama biçimlerinin geniş topluma yansıtılması ve paylaşılmasını amaç edinen yarışmada, Manginas’ın çalışma değerleri ve disiplini esas alınarak, bu yönde eser üreten fotoğrafçıların katılımı hedefleniyor.

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle yapılacak yarışma için başvurular 15 Haziran itibariyle başladı. Başvuru için son tarihiyse 1 Aralık. Sonuçlar 21 Aralık’ta açıklanacak.

Yarışmanın seçici kurulunda Coşkun Aral, İzzet Keribar, Alberto Modiano, Berge Arabian, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan ve Yorgo Demir yer alıyor.

Yarışmanın ödülleri de belli oldu. Buna göre yarışma birincisi 7500 TL, ikincisi 5 bin TL, üçüncüsü 2500 TL para ödülüne layık görülecek. Jüri Özel Ödülü’nü kazanan da 2 bin TL’lik hediye çekinin sahibi olacak. Ayrıca yarışmada üç adet de 500’er TL’lik mansiyon ödülü verilecek. Toplam 30 eserin yer alacağı bir serginin de düzenleneceği yarışmada, fotoğrafları sergilenen sanatçılaraysa 250’şer TL dağıtılacak.

Yarışma detaylarına bizvegeleneklerimiz.org sitesinden ulaşılabilir. 

Etiketler

Niko Manginas