Rusya: Türkiye-Ermenistan yakınlaşmasına katkıda bulunmaya hazırız

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Maria Zakharova, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında yaşanan mesaj trafiğine atıfta bulunarak "Yakınlaşmaya katkıda bulunmaya hazırız" dedi.

Zakharova,  “Bildiğiniz gibi Rusya her zaman Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesinden yana olmuştur. Bu arada, arabuluculuk çalışmalarına daha önce doğrudan katıldığımızı da hatırlatmak isteriz. Böylece 2009 yılında Zürih Protokollerinin imzalanmasını kolaylaştırdık” dedi.

"Rusya sadece arabulucu rolü oynamakla kalmadı, aynı zamanda olumlu sonuçlar veren aktif, etkili adımlar attı" diyen Zakharova “Şimdi iki komşu ülkenin karşılıklı saygı temelinde, birbirimizin çıkarlarını da dikkate alarak yakınlaşmasına her şekilde katkıda bulunmaya hazırız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  25 Ağustos’ta Ahlat'ta Büyükelçilerle Buluşma Programı'nda yaptığı konuşmada "Dağlık Karabağ’daki işgalin sona ermesiyle birlikte bölgemizde kalıcı barış adına yeni bir fırsat penceresi açıldığını, Ermenistan’ın bunu değerlendirmesi halinde bizim de gerekeni yapacağımızı ifade ettik" demişti.

Bu gelişmenin ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Bölgede barışın tesisi konusunda Türk kamuoyundan bazı net olumlu sinyaller alıyoruz. Bu sinyalleri değerlendireceğiz, olumlu sinyallere olumlu sinyallerle cevap vereceğiz.” diye konuştu.

Kategoriler

Güncel