Başrahip Anuşyan toprağa verildi

14 Kasım Pazar günü hayatını kaybeden, Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan için Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

55 yaşında hayatını kaybeden Başrahip Tatul Anuşyan yaklaşık üç yıldır midesinde yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle tedavi görüyordu. Anuşyan, 14 Kasım Pazar akşam saatlerinde tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Başrahip Tatul Anuşyan için bugün Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Saat 10.00'da başlayan törene Patrik Sahak Maşalyan riyaset etti.  Törene Tüm Dünya Ermeniler Katolikosu II. Karekin adına Başepiskopos Natan Hovhannisyan, Kilikya Ermenileri Katolikosu I. Aram adına Episkopos Mesrob Sarkisyan da katıldı. Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  AKP MKYK Üyesi Dr. Sevan Sıvacıoğlu, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yüzer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Aksu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile delegasyon ve kiliselerin temsilcilerinden oluşan ruhaniler de törende hazır bulundu. Patrik Maşalyan törende yaptığı konuşmada Başrahip Anuşyan'ın calışmalarından ve kişiliğinden övgüyle söz etti. Cenazeye halkın da geniş katılımı vardı. 

Başrahip Anuşyan'ın naaşı,  cenaze töreninin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Kategoriler

Toplum