Kavala: Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'hak ihlali' kararına rağmen yeni suçlamalarla hapiste tutulan Osman Kavala, “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kavala hakkındaki AİHM kararlarını uygulamadığı için Türkiye'ye yönelik yaptırım sürecini başlatmaya karar vermişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili bir soruya "Biz, Avrupa Birliği'nin Kavala’yla, Demirtaş'la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar" yanıtı verdi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları sırasında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Kavala’yı ziyaret ediyordu.

Muharrem Erkek’in aktardığına göre; Osman Kavala tutukluluğuna ilişkin “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.

(ANKA)

Kategoriler

Güncel