İstanbul'da kar esareti: Yüzlerce araç yollarda kaldı

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul'un Avrupa yakasında bilhassa Beylikdüzü ve Bağcılar bölgelerinde yüzlerce otomobil yolda kaldı.

Saatler geceyarısını geçtiğinde hala Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bağcılar gibi bölgelerde araçların yolda kaldığı görüldü.  Ekipler yolda kalan vatandaşlara su ve yiyecek yardımı yapıyor 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Akşam saatlerinde kar yağışının yoğunlaştığı İstanbul'da şu önlemler alındı;

-İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyecek.

-AVM'ler yoğun kar yağışı nedeniyle saat 19.30'da kapatılacak.

-Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai 15.30'da sona erdi.

-Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar yarın sabah saat 08.00'e kadar durduruldu.

-Yoğun kar yağışı yüzünden kargo terminalinde çökme ola İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 04.00'e kadar durduruldu

-Marmaray seferleri ücretsiz sabaha kadar uzatıldı.

-Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacak.
İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri 25 Ocak Salı günü tatil edildi.

-Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, TIR'lar hariç trafiğe açıldığını duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Pekçok vatandaş sosyal medya hesaplarından yardım çağrısında bulundu. Oyuncu Şafak Sezer  "İstoç kavşağındayız, Mahmutbey gişelerine yakın. Yaklaşık 6 saattir arabadayız. Allah rızası için sesimizi duyurun. Çoluk çocuk bayanlar var. 6 saattir hiçbir şey kımıldamıyor. Gözünüzü seveyim şurayı açtırın. Rica ediyorum, biliyorum çok yoğun çalışıyorsunuz ama burada da hastalar var" dedi.

Kategoriler

Güncel