Mirzoyan: Azerbaycan ile ön koşulsuz müzakereye hazırız

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Ermenistan'ın, Azerbaycan ile ön koşulsuz müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan,  Paris'te düzenlenen Frankofoni Bakanlar Konferansı'nın 40. özel oturumuna katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

Mirzoyan , Azerbaycan'ın Güney Kafkasya'daki durumu tırmandırmaya yönelik eylemlerinin sürdürdüğünü söyledi.

Bakan Mirzoyan, bölgedeki durumu istikrarsızlaştırma girişimlerinden kaçınmaları için Frankofon ülkelerinin Devlet ve Hükümet Başkanlarının Azerbaycan makamlarına net ve hedefli bir tepki vermesi gerektiğini vurguladı.

Mirzoyan, Ermenistan'ın AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının yetkisi altında Dağlık Karabağ sorununun kapsamlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesine kararlı olduğunu ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış anlaşması konusunda Azerbaycan ile hiçbir ön koşul olmaksızın müzakerelere hazır olduğunu da vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Bakü ve Yerevan arasında barış anlaşmasının çalışmalarına başlama ihtimalini değerlendirdi.

Zaharova, “Böyle bir müzakere sürecine her türlü destek verme kararlılığımızı yeniden teyit ediyoruz. Müzakere sürecinin tamamlanması ve barış anlaşmasının imzalanması için olası tarihlere gelince, bunun hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ermenistan'daki Taşnaksutyun Partisi ve Ermenistan Cumhuriyet Partisi'nin (RPA) gençlik örgütlerinden yaklaşık 200 kişi dün (17 Mart) Yerevan'daki Dışişleri Bakanlığı binası yakınında bir protesto eylemi düzenledi. Eylemciler mitingde, Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerin kurulmasının Ermenistan ve Dağlık Karabağ'ın çıkarlarına aykırı olduğunu söylediler.


Kategoriler

Güncel