İçişleri'nden "Seçim yönetmeliğinde sona gelindi" mesajı

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce başkanlığında Vakıf Seçim Yönetmeliğiyle ilgili hazırlık çalışmalarını yürüten heyet, farklı cemaat kurumlarıyla temaslarını sürdürmek üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve heyet üyeleri İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık,  İller İdaresi Daire Başkanı Mehmet Yüzer ve Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Türker 19 Mart Cumartesi  Türkiye Ermenileri Patrikliği'ni ziyaret etti. Heyet Patrik Sahak Maşalyan ile fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette  AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Dr. Sevan Sıvacıoğlu da hazır bulundu.

Patrikhane'den yapılan açıklamaya göre görüşmede heyet üyeleri, birkaç teknik sorun hariç, seçimlerle ilgili çalışmaların sonuna gelindiğini belirttiler. Ayrıca, mümkün olan en kısa zamanda vakıf seçimlerinin yapılabileceği öngörüsünde bulundular.

Patrik Maşalyan da bu konudaki gelişmelerden duydukları memnuniyetlerini belirtti ve Bakan Yardımcısı Muhterem İnce şahsında heyete teşekkür ederek başarı dileklerini sundu.

Azınlık Vakıfları'nın yönetim kurullarını seçmelerine imkan veren yönetmelik 2013 yılında  daha iyisi yapılacağı gerekçesiyle yürürlükten kaldırılmıştı. Ancak geçen sürede yeni bir yönetmelik yayınlanmadığı için Azınlık Vakıfları yönetim kurullarını seçemiyor. 

Kategoriler

Toplum