Rusya: Azerbaycan kuvvetleri geri çekildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tarafının, müzakerelerin ardından Dağlık Karabağ'daki Parukh yerleşim bölgesinden silahlı kuvvetlerini geri çektiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki Rus barışı koruma birliğinin faaliyetlerine ilişkin bilgi bülteni yayınladı. Buna göre , Rusya Federasyonu Dağlık Karabağ'da Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından iki ateşkes ihlali kaydetti,

Açıklamada “Azerbaycan Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri tarafından Askeran bölgesinde iki kez ateşkes rejimi ihlali kaydedildi. Çatışma sonucunda her iki taraftan da ikişer kişi yaralandı” denildi.

Açıklamaya göre Rus barışı koruma birliğinin komutanlığı, çatışmanın taraflarının temsilcileriyle işbirliği içinde durumu istikrara kavuşturdu.

Ermenistan tarafı ise Azerbaycan'ın ateşkes ihlali sonucu üç Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Rusya Savunma Bakanlığı dün (26 Mart) yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiğini bildirmiş, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Rusya Savunma Bakanlığı'nın Karabağ'daki duruma ilişkin açıklamasını "üzüntü" ile karşılayarak, "yanlış ve tek taraflı" olarak nitelendirmişti. 

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, askerlerinin  Parukh köyünden ayrılıp ayrılmadığı konusunda yorum yapmadı.

(Ermenistan Kamu Radyosu, BBC Azerbaycanca)

Kategoriler

Güncel