Paşinyan Moskova'da Putin ile görüşecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan iki günlük çalışma ziyareti için Rusya'ya gitti. Temaslar sırasında Ermenistan ile Rusya arasında bir dizi anlaşma imzalanması bekleniyor.

Moskova'daki havalimanında Başbakan Paşinyan'ı Rusya Dışleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü İgor Bogdashev karşıladı.

Ziyaret çerçevesinde Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

İki ülke lideri, Ermeni-Rus stratejik ve müttefik ilişkilerinin sonraki dönemde geliştirilmesi ile ilgili konuları ele alacaklar.

Taraflar, Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya'nın 9 Kasım 2020, 11 Ocak ve 26 Kasım 2021 tarihli üçlü açıkamalarının uygulanma sürecine değinecek.

20 Nisan'da Nikol Paşinyan, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Federasyonu Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin ve Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ile de görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Moskova ziyareti sırasında işbirliği konulu bir dizi belgenin  imzalanmasının planlandığını söyledi.

Paşinyan'ın Salı günü Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile  çalışma kahvaltısı formatındaki bir görüşmeye katılacağını kaydeden Peskov, “Ardından Paşinyan ile, Rus hükümeti düzeyinde çok yoğun temaslar planlanıyor. Orada  bir dizi belge imzalanacak," diye konuştu.

Kategoriler

Güncel