Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan Gezi'de mahkumiyet kararına tepki

Gezi Direnişi Davası'nda Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapse, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18 yıl hapse çarptırılmasına tepkiler sürüyor. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karara tepki gösterdi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından Gezi Davası’nda çıkan karara dair paylaşım yaptı.

“Gezi dört duvara sığmaz,” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Halen mi öğrenemediler, korku korksun bizlerden.”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin grup toplantısında şöyle konuştu:

"Dün Gezi kararı açıklandı. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Bu tür mahkemelerde ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu ülkenin genelkurmay başkanının bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Gezi. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir garabet yok. Ama bizim ülkemizde olur! Çünkü yargı bağımsız değil. Bizim Vera'ya bir sözümüz var, biz Vera'yı tekrar babasıyla kucaklaştıracağız. Bu iktidar beşli çetelerin iktidarıdır. Hiç kimse unutmasın halkın değil, milletin değil, beşli çetelerin iktidarıdır."

Kategoriler

Güncel