Çağlayan'da Gezi Davası için Adalet Nöbeti

Gezi Direnişi Davası'nda Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapse, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18 yıl hapse çarptırılmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ‘Adalet Nöbeti’ başlatıldı. Hukukçular kararı alkışlarla protesto etti.

Gezi Davası'ndaki mahkeme kararının ardından avukatlar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ‘Adalet Nöbeti’ başlatma kararı almış ve ilk nöbet için bugün saat 11:00’de adliye önünde buluşma çağrısı yapılmıştı.

Çağlayan Adliyesi’nde toplanan avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Adalet Nöbeti'nde açıklama yapan Avukat Kemal Aytaç, “Dün bu adliyede facia yaşandı. Bir infaz bürosu infaz memurları aracılığıyla adına hukuk, yargı diyemeyeceğim bir kepazelik yaşadık. Bu cesareti nereden alıyorlar bunun cevabını vermek zor. Bu cellatlardan hesap soracağız. Yaptıkları yargılama değildir” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’ “Öfkemiz büyük ama kararlılığımız da bir o kadar yüksek. Bundan sonra nereye çağırıyorlarsa oraya gidin. Baro çağırıyorsa baroya gidin, sivil toplum kuruluşları çağırıyorsa oraya gidin. Bu kötücül aklı hiçbirimiz tek başına yenemeyiz. Gezi başarıldı. Gezi Parkı orada duruyorsa Gezi'deki ve 81 ildeki on milyonlar sayesindedir" dedi.

HDP Milletvekili Oya Ersoy ise şunları söyledi: “Bu ülkede yaşayan 82 milyon gerçeği biliyor. Dünkü karar bir yargı kararı değildir. Dünkü karar, Saray egemenliğinin çıkarı için verilmiş bir karardır. Talimatlı yargıyla halkı biat ettirmeye çalışan Erdoğan’a sesleniyorum, bu ülke Gezi'de olduğu gibi sana biat etmeyecek.”

Dava sonucu 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklana Avukat Can Atalay Silivri Cezaevi'nden adalet nöbetine mesaj iletti. Atalay mesajında "Ülkenin gündemi açlık yoksulluk olması gerekirken, hiçbir hukuk kuralı tanımadan saçma sapan şeylerle meşgul ediyorlar. Biz İstanbul'un kent merkezinde son kalan müşterek, kamusal bir yeşil alanı, afet sonrası toplanma alanını savunduk. Polisin şiddetine karşı çıkan her bir insanımız kendi itirazını aldı geldi. Taksim Gezisi, farklı fikirlerin, dünya görüşlerinin çoğulcu bir ortamda yaşayabileceğinin kanıtıdır. Taksim Gezisi, ekmeği paylaşmanın tadını yeniden anımsatandır. Gezi bu toprakların eşitlik özgürlük adalet umududur. Gezi'nin toplumsal politik ya da hukuki bakiyesini ancak onurla taşırız. Gezi'yi savunduk, savunuyoruz, savunacağız. Adalet istiyoruz, insan, hava, toprak ve su için adalet. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve hep birlikte kazanacağız" ifadelerine yer verdi.

Kategoriler

Güncel