Kavala: Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Silivri Cezaevi'nde, Gezi davası kapsamında tutuklanan isimlerle görüştü. Özel, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Tutuklu isimlerle görüştüğü sırada aldığı notları  paylaşan Özel, şunları söyledi:

“Osman Kavala, ‘Elbette bekliyordum. Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Bir zaman birbirlerine ip atanlar, ellerinde ip olsa beni asacaklardı’ dedi. Çünkü verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası, idam cezasının yerine gelmişti. ‘Bu delillerin hepsi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlarınca, Avrupa’nın en seçilmiş yargıçları tarafından ve tarafsızlıklarına hiç şüphe olmayan yargıçlar tarafından incelendi, çürütüldü ve bu delillerle verilen tutukluluğa devam kararının hak ihlali olduğuna karar vermişti AİHM... Bırakın tutukluluğa devamı, bu delillerle bana ağırlaştırılmış müebbet verdiler’ dedi."

Özel'e göre Can Atalay, hakimin Adalet ve Kalkınma Partisi aidiyetine vurgu yaptı.

Özgür Özel şunları söyledi: "Biz de kendilerine; dün ilan ettiğimiz ve bugün sabah belgelerini paylaştığımız, hakimin eşinin 3 ay boyunca tutuklu kaldığını ve beraat falan etmediğini, itirafçı olduğunu, ‘Ben FETÖ’cüyüm ve Samsun’daki bütün FETÖ’cüleri size tanımlayabilirim’ deyip fotoğraflar üzerinden 138, toplamda 160 FETÖ’cüyü ihbar ettiğini, işbirliği yaptığını ve şartlı salıverildiğini, bir FETÖ itirafçısı olduğunu söyledik. Onlar tarafından yeni bilgilerdi ama şaşırmamışlardı"

Özel şöyle devam etti: "Tayfun Kahraman, elbette yüksek morali suçsuzluğa olan inancıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na özel selam yolladı. Vera ile ilgili Kılıçdaroğlu'nun sahiplenmesini çok önemsediğini ifade etti. Görüntülerin çekilmesine Vera'nın görüntülerinin alenileşmesine önce tedirgin olduğunu ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyleminin kendisi ve kızı üzerinden hakkı yenen, evlat hasreti çeken herkes açısından son derece kıymetli olduğunu ifade ettiler"

Özel Hakan Altınay ile görüşmesini de paylaştı ve şöyle dedi: "Son görüşmemiz Hakan Altınay ileydi. Altınay'a üniversiteden mezun olan binlerce öğrencisinin selamını ilettim. Hakan Altınay, ‘Türkiye kendine bunu niye yapıyor? Türkiye zor dost edinilen bir ülkeydi. Pek çoğunu bu kararla kaybettik' diyor.

Özel ayrıca şunları söyledi:

"Hepsinin özel olarak memnuniyet duyduğu iki şey var. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi konusunda net tutum almasından ve çok doğru bir açıklama yapmasından memnuniyet duyuyorlar. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, beni aradı. Sezer diyor ki, ‘Evlatlarından ayrılan, beraat ettikleri bir davadan delil durumu değişmeden, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum. Hukuk için üzülüyorum. Türkiye'de hukuk bu kadar ayaklar altına alındıysa Türkiye'nin bu duruma düşmesine üzülüyorum' diyor"

Özgür Özel son olarak şunları söyledi:

"İçeride vardığımız bir mutabakatı buradan bütün Türkiye'ye iletelim. Cumhurbaşkanı çok önemlidir, cumhurun başıdır diyorlar ya. 12'nci Cumhurbaşkanı Gezi'nin aleyhine düşünüyorlar ya, 10'uncu Cumhurbaşkanı ve 11'inci Cumhurbaşkanı yanımızda. Bundan sonraki cumhurbaşkanı da yanımızda. Gezicilerin, Gezi'ye sahip çıkanların, herkesin inanç özgürlüğünü savunanların, yaşam biçimine müdahaleye karşı can vermeyi göze alanların, Gezi'deki şehitlerimizin hatırası yüreğimizde. Gezi'yi anlamayan, Z Kuşağını anlamayan, çevre duyarlılığı olmayan, doğa katliamlarına direnmeyen, kent suçlarına itiraz etmeyen birisini bu ülkenin insanları cumhurbaşkanı seçmeyecek.”

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel