Ermenistan'da muhalefet gösterilerine devam ediyor

Ermenistan'da Paşinyan karşıtı muhalefet gösterilerini ve sivil itaatsizlik eylemlerini sürdürüyor.

Ermenistan'da kendini "Direniş Hareketi" olarak adlandıran Paşinyan karşıtı muhalefet, 10 Mayıs Salı günü de başkent Yerevan'da yürüyüş ve  sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştiriyor .

Yürüyüş ve eylemlerin ardından,  şehir merkezindeki Fransa Meydanı'nda saat 19.00'da bir miting yapılacak.

Başbakan Paşinyan'ın Türkiye ve Azerbaycan ile yürüttüğü temaslara tepki gösteren muhalefet Paşinyan'ın istifasını istiyor. Ermenistan  Taşnak Partisi'nin ön planda olduğu eylemlere diğer muhalefet partileri de destek veriyor.

NEWS.am'in Ermenistan Polisi İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, Salı günü saat 14.00 itibarıyla Yerevan'da devam eden sivil itaatsizlik eylemleri sırasında 35 kişi gözaltına alındı.

Rusya'dan değerlendirme

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitry Peskov, Ermenistan’daki siyasi duruma değindi.

Rus haber ajansı TASS‘ın bildirdiğine göre Kremlin Sözcüsü, yaşananların Ermenistan’ın iç sorunu olduğunu, ancak Moskova’nın durumun bir an önce çözülmesini istediğini vurguladı.

Ermenistan’ın Rusya’nın müttefiki olduğunun altını çizen Peskov, “Ermenistan bizim müttefikimizdir. Bizim için çok önemli entegrasyon platformlarında ortağımızdır. Ermenistan bizim en büyük dostumuzdur. Bu nedenle Ermenistan’da bu dönemin mümkün olduğunca çabuk son bulmasını ve ülkede Rusya Devlet Başkanı’nın katılımıyla Karabağ ile ilgili varılan üçlü anlaşmaların uygulanmasına izin verecek olan istikrar döneminin olmasıyla istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kremlin Sözcüsü, Ermenistan’daki istikrarın ikili ilişkilerin geliştirilmesinde ilerlemeye izin vereceğini de sözlerine ekledi.

(News.am, Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan