‘Büyülü Ada Masalları’ raflarda

Yazar Reneta Sibel Yolak’ın yeni kitabı ‘Büyülü Ada Masalları’ satışa çıktı. Ares Kitap’tan çıkan çalışmada Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan, adalarda yaşamış ve seyahat etmiş Rum, Ermeni, Yahudi ve Türk olmak üzere 60’a yakın kişinin anıları ve tanıklıkları yer alıyor.

Yolak, kitabın adının ‘Büyülü Ada Masalları’ olmasını şu sözlerle açıklıyor.

“Bana göre; adalarda yaşadığımız her gün ve olay büyülüdür. Gerçek anılar da yıllar sonra masal olur. Denizin iyot kokusu ve esen rüzgâr, sizi yıllar sonra yaşanmış masallara yönlendirecek. Belki de denizin iyot kokusunu içinizde hissederek, ada rüzgârının o içlere huzur veren serinliğini de içinizde hissedeceksiniz.”

Kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

“Yıllar önce adalarda yaşayan değişik din gruplarının o yılları anlatan öyküleri ve o zamana ait bilgiler... Kitapta Yahudi, Rum, Ermeni. Müslüman yazarlar var. İstedim ki güzel bir mozaik olsun.

Bu kitaba yazı yazan sevgili yazarlar, dünyadaki çeşitli adalardaki anılarını paylaştılar.

Böylelikle gitmediğiniz, görmediğiniz adaları hayalinizde canlandırabilir ve oralara gitmiş gibi olabilirsiniz…Bu kitapla adalara bir yolculuk yapıp, püfür püfür esen rüzgârı üstünüzde hissedebilirsiniz.

Ya da yıllar önce gittiğiniz bir adadaki ilk aşkınızı hatırlayabilir veya hiç gitmediğiniz bir adaya gitmeye karar verebilirsiniz.
Bu kitabın satırlarını okuduğunuzda belki de çocukluk veya gençlik hatıralarınız gözünüzde canlanabilir ve o yıllara yeniden dönerek nostalji yaşayabilirsiniz."

Kategoriler

Güncel