CHP Tanju Özcan'ı Yüksek Disiplin kurulu'na sevketti

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı, "kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Tanju Özcan'ın 16 Mayıs'taki belediye meclisi toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevki kararlaştırıldı.

Özcan'ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar'a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

Çınar, olayın ardından koruma kararı aldırmıştı.

Özcan, daha önce de katıldığı bir televizyon programında, kendisinden tüp bebek için yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken,'Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz' dedi… Hanımefendi dedim ben size nasıl yardımcı olabilirim o konuda… Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş…" sözleri nedeniyle de geçen yıl Eylül ayında "uyarı" istemiyle disipline sevk edilmişti.

Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan'ın uyarı almasına karar vermişti.

Özcan, geçen hafta da Cumhurbaşkanlığı için aday olabileceğine dair bir tweet paylaşmış; "Yol verin ben bu resti göreyim" ifadelerini kullanmıştı.

(BBC Türkçe)

Kategoriler

Güncel