Diyarbakır'da 16 gazeteci tutuklandı

Diyarbakır’da 8 Haziran günü evlerine ve basın yayın kuruluşlarına yapılan baskınlarda gözaltına alınan 16 gazeteci tutuklandı. Aynı baskında gözaltına alınan gazetecilerden Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da 8 Haziran'da gözaltına alınan 20'si gazeteci 22 kişiden 16'sı bu sabaha karşı sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Mezopotamya Haber Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, JinNews Haber Müdürü Safiye Alagaş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFGD) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Ömer Çelik, Neşe Toprak, Mehmet Şahin, Zeynel Abidin Bulut, Elif Üngör, Remziye Temel, Suat Doğuhan, Lezgin Akdeniz, İbrahim Koyuncu, Abdurrahman Öncü, Ramazan Geciken ve Mazlum Güler tutuklandı. 

Gözaltına alınan gazetecilerden Gülşen Koçuk, Kadir Bayram, Mehmet Yalçın, Esmer Tunç ve Feynaz Koçuk ile gazetecilerle birlikte alınan İhsan Ergünlü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen gazeteciler ve aileler kararı protesto ederek "Özgür basın susturulamaz", "Direne direne kazanacağız" ve "Bexwedan Jiyan e" sloganları attı. 


(Mezopotamya Ajansı, Bianet)

Kategoriler

Güncel