Mirzoyan ve Bayramov Tiflis'te görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Gürcistan Dışişleri Bakanı İlya Darchiashvili'nin ev sahipliğinde Tiflis'te biraraya geldi.

16 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen görüşmede Ararat Mirzoyan ve Ceyhun Bayramov, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin gündemdeki konulara değindiler. Bu bağlamda, taraflar daha önce üstlenilen taahhütlerin yerine getirilmesini ele aldılar ve atılacak olası adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Ermenistan medyasına yansıyan haberlere göre Mirzoyan, Ermeni tarafının Dağlık Karabağ sorununun siyasi çözümünün bölgede sürdürülebilir ve kalıcı barışın sağlanması sürecinde elzem olduğu konusundaki tutumunu yineledi. Mirzoyan ayrıca, AGİT Minsk Grubu'nun deneyiminin kullanılmasının önemini vurguladı. 

Ermenistan Dışişleri Bakanı, Ermeni savaş esirlerinin serbest bırakılması, ülkelerine geri gönderilmesi ve kayıp kişilerin akıbetinin açıklığa kavuşturulması da dahil olmak üzere insani konuların ele alınmasının önemini vurguladı.

Yapılan açıklamaya göre taraflar görüşmelere devam etme iradesinin altını çizdi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel