Patrikhane iki yeni ruhani kazanıyor

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Patriklik Makamı’nın ruhban adayları Diyakos Arda Pınarcı ve Diyakos Krikor Garabedyan’ı Patrikhane’de kabul etti. İki aday için 22-23 Temmuz tarihlerinde çağrı ve takdis töreni yapılacak.

21  Temmuz Perşembe günkü kabulde diyakoslar, Patrik Maşalyan'ın öğütlerini ve hayır duasını almak için Kumkapı'ya gittiler. 

Patrik Maşalyan  yakında din adamı olarak ruhban sınıfının bir parçası olacak olan iki genç için mutluluğunu dile getirdi. Diyakos Krikor “bekaret yemini” ederek, rahip takdis edilecek. Patrik Hazretleri iki ruhban adayına pederane takdislerini iletti, her zaman Tanrı sözünden uzaklaşmamalarını öğütledi ve iki diyakosu kutsayarak seçtikleri bu kutsal yolda kendilerine iyi yolculuklar diledi.

22 Temmuz Cuma, saat 16:00'da Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Kilisesi’nde Patrik  Maşalyan riyasetinde Çağrı Töreni yapılacak, ertesi sabah, yine Patrik  Maşalyan riyasetinde Samatya S. Kevork Kilisesi’nde, diyakoslar Arda ve Krikor’un Kahinlik takdisi gerçekleşecek ve ardından Diyakos Krikor rahip takdis edilecek.

Kategoriler

Toplum