Charles Aznavour'un 100. doğum yılı için hazırlık

Ermenistan ve Fransa dünyaca ünlü Charles Aznavour'un 100. doğum yıldönümüne hazırlanıyor. Etkinrlikler arasınad Fransa'da Aznavour heykelinin açılışı da var.

Ermenistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Artur Martirosyan, 22 Temmuz'da Aznavour Vakfın Yöneticisi Christina Aznavour  ve diğer Aznavour Vakfı temsilcilerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmenin amacı 2024'te idrak edilecek olan Charles Aznavour'un  100. doğum yıldönümüne adanmış etkinliklerin programını, işbirliği yollarını ele almaktı.

Christina Aznavour'un belirttiğine göre Fransız tarafı hazırlıklarını sürdürüyor. 2024 yılında Fransa'da Charles Aznavour'un heykeli dikilecek. Ayrıca büyük çaplı bir konserin düzenlenmesi, Aznavour'un hayat hikayesine adanmış bir serginin açılması planlanıyor. Aznavour'un bir heykelinin de Ermenistan'da dikilmesi konusunda Yerevan Belediyesi ile görüşmeler sürüyor. Aznavour Vakfı yöneticileri, heykelin dikilmesi de dahil olmak üzere tüm etkinliklerin Fransa ile paralel olarak yapılmasını önerdi.

Martirosyan Ermenistan tarafının da ünlü şarkıcının  yıldönümünü görkemli bir şekilde düzenlenmesi tüm çalışmaları seve seve yerine getireceğini belirtti.

Ünlü müzisyen 1 Ekim 2018'de 94 yaşında hayatını kaybetmişti

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan