"Sınır açılırsa yüzde 30'luk ekonomik büyüme yaşanır"

Ermenistan Ekonomi Bakanı Vahan Kerobyan, Türkiye -Ermenistan normalleşme sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kerobyan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden kaynaklanacak olumlu ekonomik beklentilere değinirken, mevcut  risklere de değindi.

Kerobyan, Ermenistan’ın kara sınırının açılmasından sonra iki ile üç yıl içinde %30’luk bir ekonomik büyüme yaşanacağını kaydetti.

Bakan Kerobyan Türk yatırımlarından kaynaklanan risklerle ilgili hesaplamaların da yapıldığını belirterek Ermenistan ekonomisinin bundan etkilenmemesi için önlemler düşünüldüğünü ifade etti.

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan, ulaşım bağlantılarının açılması konusunda Ermenistan ve Azerbaycan’ın tutumlarının birbirine yaklaştığını belirtmişti.

Ekonomi Bakanı Vahan Kerobyan da, demiryolu iletişimi olmadan gelişmiş bir sanayiye sahip olmanın imkansız olduğuna dikkat çekti.

Kerobyan’a göre, Azerbaycan ile demiryolu iletişimini yeniden kurduktan sonra, Ermenistan, Rusya, İran, Orta Asya ile bir demiryolu bağlantısı elde edecek ve Ermenistan toprakları üzerinden Karadeniz ve Basra Körfezi’nin demiryolu ile bağlanması mümkün olacak.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel