Ateşkes yine bozuldu, Rusya Azerbaycan'ı sorumlu tuttu

Ermenistan makamları Azerbaycan birliklerinin Karabağ'da SİHA kullanarak saldırı gerçekleştirdiğini, iki askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan da Ermeni birliklerinin ateşi sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı.

Karabağ yönetimi, bugün (3 Ağustos) saat 15.00 sularında temas hattının kuzeybatı kesiminde Azerbaycan birliklerinin SİHA'lar kullandığını ve bunun sonucunda Karabağ birliklerinde görevli olan iki  askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlığın Basın Servisi'nden yapılan açıklamada 14 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Karabağ yönetiminin yaptığı  açıklamada bölgede  barışı koruma görevi yürüten Rus askeri komutanlığıyla durumu istikrara kavuşturmak için önlemler alındığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, 3 Ağustos sabahı Laçın bölgesi yönünde bulunan Azerbaycan ordusuna ait bir askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Azerbaycan ordusuna ait birliklerin mevzilerine Ermeni birlikler tarafından  ateş açılması sonucu bir asker  hayatını kaybetti. Açıklamaya göre Rus barış gücü birliği geçici olarak konuşlandırıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı olaydan Ermenistan'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı 3 Ağustos günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Karabağ'da yeni mevziler ele geçirdiklerini belirterek Ermeni birliklerine karşı operasyon düzenlediklerini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı  akşam saatlerinde açıklamada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Ermenistan ile Azerbaycan arasında tartışmalı bir bölge olan Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesi ihlal ettiğini söyledi. Rusya,  durumu istikrara kavuşturmak için her iki tarafın temsilcileriyle birlikte çalıştığını kaydetti.

Karabağ lideri Arayik Harutyunyan,  "Rus barış güçlerinin komutanlığı ile işbirliği içinde, gerilimi azaltmak ve barışçıl bir çözüme ulaşmak için gerekli adımlar atılıyor" dedi.

(Ermenistan Kamu Radyosu, BBC Azerbaycanca, AFP)

 

Kategoriler

Güncel