Yerevan'da alışveriş bölgesinde patlama: Ölü sayısı 16'ya yükseldi

Ermenistan'ın başkenti Yerevan'daki Surmalu alışveriş bölgesinde dün bir patlama meydana geldi. Son verilere göre 16 kişi öldü. Patlamanın terör saldırısı olmadığı açıklandı.

Yerevan'daki Surmalu alışveriş pazarında 14 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde bir patlama meydana geldi. 

Patlamanın bir havai fişek deposunda meydana geldiği belirtiliyor. Üç katlı depo büyük oranda çöktü.

Son belirlemelere göre patlamada 16 kişi öldü.  Enkaz kaldırma çalışmalarına çok sayıda gönüllü katılıyor.

Hayatını kaybeden 6 kişinin kimliği belirlendi: Misak Margaryan, Anahit Mkhitaryan, Jemma Nazaryan, Anahit Khalatyan, Vardan Kocharyan ve Gayane Avetisyan. Diğer 10 kişinin kimliği ise henüz belirlenmedi.

Acil Durumlar Bakanı Armen Pambukçiyan kurbanlar arasında hamile bir kadın ve çocuğun olduğunu söyledi.

Patlama nedeniyle 60'tan fazla kişi yaralandı, 12 kişi halen hastanede. 18 sekiz kişiden ise hala haber alınamıyor. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Başbakan Paşinyan dün patlama bölgesine gitti ve yetkililerden bilgi aldı. 

Acil Durumlar Bakanlığı patlamanın terör saldırısı olmadığından "Yüzde 99" oranında emin.

Bakan Armen Pambukçiyan  gazetecilere verdiği demeçte, "Patlama anının görüntülerinden terör eyleminden söz edilemeyeceği anlaşılıyor çünkü önce biraz yangın var, duman yükseliyor, ardından patlama geliyor. Başka bir deyişle, patlayıcı maddelere uzanan  bir yangın vardı” dedi.

Patlamayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Soruşturma,"İhmalkar bir şekilde ölüm veya diğer ciddi sonuçlara neden olan yangın güvenliği kurallarının veya gerekliliklerinin ihlali" maddesinden yürütülüyor.

Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç  patlama ile ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Kılıç, Twitter’da üzerinden ingilizce olarak yazdığı mesajda “Yerevan’ın merkezindeki açık hava alışveriş merkezinde meydana gelen güçlü patlama haberi beni derinden sarstı. Patlamadan hayatını kaybedenin ailesine en içten taziyelerimi iletiyor ve bu trajedi sonucunda yaralanan herkese acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verildi.

HDP  Milletvekili Garo Paylan da  dün patlama ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı.

Paylan Twitter’da yayınladığı mesajda “Ermenistan'ın başkenti Yerevan'da bir alışveriş bölgesinde meydana gelen patlamada son verilere göre 6 kişi öldü, 16 kişiden haber alınamıyor, çok sayıda yaralı var. Ermenistan halkına taziye ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

İran ve Rusya'dan da taziye mesajları geldi.

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel