Paşinyan ve Aliyev Brüksel'de buluştu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğunda 31 Ağustos'ta Brüksel'de dördüncü kez bir araya geldi.

Ermenistan medyasına yansıyan bilgilere göre toplantıda savaş esirlerinin  serbest bırakılması, kayıpların akıbetinin netleştirilmesi, sınırların belirlenmesi ve sınır güvenliği, ulaşım kısıtlamalarının kaldırılması, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Dağlık Karabağ meselesi ele alındı.

Barış anlaşmasının taslağının hazırlanması konusunda dışişleri bakanları düzeyinde  müzakerelerin sürdürülmesi için bir anlaşmaya varıldı. Dışişleri bakanlarının toplantısı bir ay içinde gerçekleşecek.

Sınır belirleme ve Sınır Güvenliği Komisyonu'nun bir sonraki toplantısı Kasım ayında Brüksel'de yapılacak.

Liderlerin bir sonraki toplantısı da Kasım ayında yapılacak.

Michel toplantı sonrası yaptığı açıklamada verimli bir buluşma  gerçekleştiğini söyledi.

Michel "İki ülke toplumlarının her iki tarafa da gidebilmesi ve onları uzun vadeli sürdürülebilir bir barışa hazırlamanın önemli olduğunun altını çizmek isterim" dedi ve ekledi: 

"AB, uzun vadeli sürdürülebilir bir barışa yönelik desteğini daha da artırmaya hazırdır. AB ayrıca, her iki ülkenin ve halklarının yararına ekonomik kalkınmanın ilerlemesi için teşvikte  bulunmaya  devam edecektir."

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel